• Trafikolycka väg 46 Trafikolycka på väg 46 mellan skolbuss och lastbil. Alla 22 elever och 4 vuxna från Broddetorpsskolan som var med på bussen är oskadda och har körts tillbaka till Broddetorpsskolan. Personal och elevhälsopersonal har tagit emot dem på skolan.

Mössebergs friluftsområde

Mössebergs friluftsområde, illustrerad karta

Välkommen att njuta av utsikten och den vackra naturen på Mösseberg! Här kan du motionera, bada bastu, åka skidor, besöka djurparken, campa, grilla korv, spela frisbeegolf, gå tipspromenad, spela beachvolleyboll eller bada i Skogssjön och mycket mera.

Bergets högsta punkt är 327 meter över havet och är ett av Falbygdens många platåberg.

Pågående arbeten på Mösseberg

  • Arbete pågår med att anlägga ett nytt konstsnöspår. Konstsnöspåret startar vid Motionscentralen. Se även www.skidspår.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Delar av röda spåret är för tillfället avstängt på grund av markarbetena för den nya konstsnöanläggningen.
  • En ny parkeringsplats görs i ordning vid Motionscentralen.

Se upp för maskiner i rörelse!

Natursnöspår

När det är tillräckligt med natursnö kommer spåren att plattas, bearbetas och pistas för längskidåkning. Information om natursnöspåren finns på www.skidspar.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skogsarbeten

Vintertid är arbetstid för markägare som har skog. En del skogsarbeten kommer att ske, bland annat vid Burmarundans början. Detta påverkar skidåkare. Arbete förekommer när väder och övriga förhållanden är lämpliga för skogsarbete.

Upplysningar

Stefan Andersson, fritidskonsulent
073-461 68 90, stefan.andersson@falkoping.se