Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-05-30

Björn Stenström är ny samordnare på Barn- och utbildningsförvaltningen

Björn kommer att vara länken mellan samhällsbyggnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen i arbetet med den nya skolorganisationen. Han har det samordande ansvaret för projektet, såväl praktiskt som informationsmässigt och att byggnationen av den nya högstadieskolan i Falköping följs enligt planerna.

Projekteringen av den nya högstadieskolan beräknas ta 1,5 år. Björn samverkar även kring de övriga byggprojekt som finns inom vår förvaltning för förskolor och skolor.

– Jag kommer framöver att lyssna in i vår verksamhet, hur vi från skolans håll vill forma den nya skolan, utifrån en pedagogisk bild. Sedan förmedlar jag  våra önskemål och behov vidare till samhälllsbyggnadförvaltningen, säger Björn Stenström.

– Mitt uppdrag innebär bland annat att vara den samlande länken i förberedelserna och genomförandet av den nya skolorganisationen och driva arbetet framåt i samverkan med andra förvaltningar och organisationer. Jag upplever det som mycket spännande att få vara en del av denna historiska händelse i kommunen, fortsätter Björn. 

Björn har sin arbetsplats på Barn- och utbildningskontoret i Stadshuset och kommer även ha ett mycket nära samarbete med Samhällsbyggnadsförvaltningen.