Ållebergsgymnasiets bibliotek

På Ållebergsgymnasiets biblioteket kan du som är elev eller personal på skolan låna böcker och tidskrifter, läsa tidningar och böcker samt boka våra välutrustade grupprum.

Du kan låna en dator, dvd spelare, använda scanner och kopiera.

Du kan även  få hjälp med informationssökning och källkritik samt få litteraturtips av välutbildade bibliotekarier.

Obs! För att kunna använda bibliotekets digitala material måste du logga in på lärplattformen It´s learning.

Här finner du exempelvis ett antal databaser, länksamlingar, bibliotekskataloger,källkritik- och informationsökningsmaterial, litteraturtips och mycket mer.

Välkommen!

Kolla dina lån!

Du kan med hjälp av kommunens bibliotekskataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster se vilka böcker du har hemma, samt vilket datum böckerna ska återlämnas. Du kan också göra ett omlån om du behöver ha dina böcker lite längre.

Inläst material

För elever med behov av inlästa böcker  finns möjligheten att ladda ner detta.

Sök gärna själv i LEGIMUS kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kom in med dina önskemål till oss på biblioteket. Vi har avtal med MTM/Legimus.


När det gäller inlästa läromedel så har skolan avtal med INLÄSNINGTJÄNST, lärare, specialpedagoger och bibliotekarier hjälper till med detta.

Boka Bibliotekarie

Boka Bibliotekarie är en tjänst som är till för att du som elev eller lärare ska kunna få tips och råd i informationssökning och i användandet av bibliotekets resurser.


Tack vare tjänsten kan du bättre planera din tid och ditt arbete i lugn och ro. Vi hjälper dig med frågor som kräver mer omfattande sökningar.

Boka en tid via e-post, eller kontakta oss i biblioteket.

Bibliotekets öppettider:
måndag - fredag kl. 8-16.30

Bibliotekarie finns tillgänglig;
måndag-fredag kl. 8-16

Med reservation för ändringar

Bibliotekets medier och service är till för elever och lärare på Ållebergsgymnasiet.