Matsedeln direkt i mobilen

En ny webb-app för skolmatsedlarna ersätter de gamla Mashie-apparna på AppStore och Google Play (Android). Appen är en så kallad webb-app. Det vill säga, programmet lagras inte i mobilen, utan är ett program som körs via Internet. Men det går alldeles utmärkt att spara Internet-adressen på din hemskärm i mobilen och därmed ser det ut precis som en "vanlig" app.

För att använda webb-appen går man på sin smartphone eller läsplatta till adressen mpi.mashie.se/applänk till annan webbplats, alternativt klicka på länken via Mashies hemsida www.mashie.selänk till annan webbplats.

Uppdateringar kommer bara att ske i den nya webb-appen, därför är det viktigt att installera den. Appen är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig till skärmstorleken. Exempelvis till en läsplatta.

Gör så här

För att kunna få sidan som en ikon/bild på sin mobils skrivbord/bakgrund så väljer man att lägga till en genväg på hemskärmen. Namnet på appen är som standard ”Mashie Meny”, men detta kan ändras.

Android

1. Öppna din webbläsare. Skriv in adressen mpi.mashie.se/applänk till annan webbplats

2. Spara sidan som bokmärke. Lite olika hur man gör i olika telefoner. På vissa finns en stjärna uppe till höger bredvid adressraden. I andra måste man trycka på den fasta menyknappen och välja ”lägg till bokmärke”

3. Nu ligger Mashie Meny bland dina bokmärken. Gå in och titta på dina bokmärken, leta upp Mashie Meny, tryck och håll kvar fingret på bokmärket tills en ny meny dyker upp. Välj ”lägg till genväg på startsida/hemsida"

4. Nu har du en genväg direkt till Mashie Meny på din hemskärm

Iphone

1. Öppna Safari. Skriv in adressen mpi.mashie.se/applänk till annan webbplats

2. Tryck på den lilla rutan med en pil i, längst ner i mitten på skärmen. Välj "Lägg till på hemskärmen"

3. Nu har du en genväg direkt till Mashie Meny på din hemskärm

Windows Phone

1. Öppna Explorer. Skriv in adressen mpi.mashie.se/applänk till annan webbplats

2. Välj "Fäst på hemskärm"
 

Använd appen

Öppna appen och sök på ort eller skola. Välj i listan. Mer information om en måltid fås genom att trycka på symbolen "i".

I menyn finns en symbol med fyra vågräta streck. Detta är en funktionsmeny där det går att byta språk och se vilka favoriter man har.