Publicerad: 2017-06-21

Ta bussen till Mösseberg!

I sommar kan alla ta bussen till berget för att njuta av naturen och utsikten, motionera, bada bastu, besöka djurparken, grilla korv, gå tipspromenad eller bada i Skogssjön. Varje dag går busslinje 9 från Falköpings Resecentrum och hållplatser finns vid Mössebergsgården, Bredablick och campingplatsen.

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Tanken är att fler Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har tillgång till bil.
– Vi gör den här satsningen för andra sommaren i rad och jag hoppas att många kommer att använda sig av den nya busslinjen, säger Leif Bigsten, kommunstrateg för infrastruktur och logistik. Dels är det miljövänligt samtidigt som antalet resenärer är avgörande för om vi ska betala för en permanent busslinje till Mösseberg.

Linje 9/Resecentrum – Mösseberg

Den nya busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar cirka 190 000 kronor och trafikeras av Västtrafik till och med den 20 augusti. Tidtabellen för linje 9 har sex dubbelturer (tur och retur) alla vardagar och elva dubbelturer under lördagar och söndagar.

Linje 9 utgår från Resecentrum och stannar vid Postterminalen på Mössebergsgatan, Mössebergsparken, Allégatan på Danska vägen, Bergsängsvägen, Mössebergsgården, Bredablick och campingplatsen/motionscentralen. Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.

Gratis för 75 plus + åk fyra för en!

Den som fyllt 75 år åker buss och tåg gratis i hela kommunen, tack vare att Falköpings kommun subventionerar den förmånen för äldre. Den som köper Västtrafiks periodbiljett för vuxen får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad.

Allsång och musikquiz på Mösseberg

I sommar blir det underhållning vid Skogssjön (Pankasjön) med Perra Ljungberg, Anders Granström och Nicklas Österberg samt gästartister. Arr: Falköping Nu i samarbete med Studiefrämjandet.

Torsdag 6 juli kl 18.00 –Från visa till jazz med Annika Lidberg & Ingemar Bengtsson
Torsdag 13 juli kl. 18.00 – Folkmusik och ountry med Odd Colors
Torsdag 20 juli kl. 18.00 – Matilda Eklund tolkar Ulla Billquist och Alice Babs
Torsdag 27 juli kl. 18.00 – Halvfranska Hottkvintetten

 

Motion och lek på naturskönt berg

På Mösseberg finns idag bland annat motionscentral med badplats, flera utegym, motionsspår och vandringsleder, camping och stugby, djurpark med lek- och grillplatser, utsiktstorn, frisbeegolfbana, skidspår och slalombacke, äventyrsskog/indianby, vildmarkslekplats, restaurang (Bredablick) och café (Mössebergsgården)

Mössebergs friluftsområde


Fyra naturreservat på Mösseberg

Värdefull natur kan på olika sätt skyddas mot exploatering eller andra ingrepp. Avsikten är ofta att bevara den biologiska mångfalden, men naturskyddet kan också vara inriktat på att upprätthålla möjligheter till rekreation och friluftsliv. På Mösseberg finns följande fyra naturreservat.

  • Bestorp
  • Gröne mad
  • Mössebergs östsluttning
  • Vråhålan

Naturreservat