Publicerad: 2017-06-26

Häng med oss i sommar!

− Alla barn och unga är mer än välkomna att hänga med oss. Det blir ett lika späckat program som förra sommaren! Det hälsar stående fr. v. Zaki Refai, Sandra Chukri, Stefani Suarez, Victor Svedberg, Soheila Abolhassani, Shiman Mohamed, Tilo Ceasey, Classe Nilsson och Robin Johansson. Sittande fr. v. Johan Larsson, Adam H Anderberg, Johanna Dahl, Simon Edin, Åsa-Lie Gustavsson, Adam Fällström och Joel Sundberg. Liggande längst fram Edvin Dervisic och Pablo R Osmanovic.


Alla barn och ungdomar i kommunen kan se fram emot ett nytt häftigt sommarlov späckat med roliga aktiviteter. Tagga lov och Ungdomens hus har laddat för ett brett program med bland annat musik, dans, teater, bad, fotbollsturneringar, skate, bumperballs, utflykter och femkamp. Och det bästa av allt ─ det är helt gratis!

Förra sommaren blev succé, då 3 200 barn och unga deltog i en eller flera aktiviteter. Årets program är redan i full gång och pågår till 18 augusti (vecka 33). Nytt för i år är att Tagga lov i Falköping har Kyrkerörsskolan som ny samlingspunkt. Här är det öppet varje dag kl. 13─17.

Ungdomens hus är samlingspunkt för ungdomarna i åldern 12─20 år och har öppet tisdag─fredag kl. 15─21. Den 7 juli blir det bland annat ungdomsfest i Folkets park med DJ, fika och hemliga gäster!


Program varje dag och utflykt varje onsdag

– Programmet bygger på barnens och ungdomarnas egna önskemål som vi fått via skolornas elevråd. Men vi är även spontana och flexibla, berättar projektledarna Joel Sundberg och Johan Larsson på kultur- och fritidsförvaltningen. Varje onsdag blir det dessutom en gemensam utflykt av något slag, bland annat till skateparken i Falköping den 5 juli, Dalenium Science Center i Stenstorp den 12 juli samt Ekehagens forntidsby. Observera att utflykterna måste bokas på webbsidan.

Floby, Stenstorp, Gudhem, Kinnarp och Vartofta

Tack vare statsbidrag har tio personer anställts som processledare även i sommar. Det innebär att Floby, Gudhem, Kinnarp, Stenstorp och Vartofta kan ha Tagga lov-aktiviteter två dagar i veckan.

Fotboll, friidrott, basket och löpning

De barn och ungdomar som vill ägna sig åt mer fysisk aktivitet i sommar kan göra det också. Varje vecka kan de välja på fotboll, friidrott, basket eller löpning som arrangeras av Fritidsbanken, Sports for you och lokala idrottsföreningar.

Dagsaktuellt program på taggalov.se

– Tagga lov har en egen webbsida där alla enkelt kan se vad som händer varje dag, förklarar projektledarna. Här kommer vi att lägga in program, bilder och aktuell information. Ungdomens hus finns på instagram (@ungdomenshusfalkoping). Kom och häng med oss i sommar, vi håller på till 18 augusti!

Tagga lov
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster