Publicerad: 2018-03-13

Earth Hour 24 mars i Falköpings centrum

Earth Hour i Falköpings centrum

Alla kan bidra till en klimatsmartare värld. Lördag 24 mars uppmärksammas Earth Hour över hela världen. I Falköping anordnas lokala aktiviteter i centrum, gatubelysningen är släckt och hundratals marschaller tända. Dessutom bjuder kommunen på gratisfika till de första 300 cafégästerna!

I centrum håller tre caféer öppet med akustisk livemusik och S:t Olofs kyrka bjuder på konsert.

 

Program – Lördag 24 mars kl. 19–22


Kl. 19.00

Mormors skafferi, Nya konditoriet och Tant Brun öppnar och bjuder på akustisk livemusik (kl. 19.00-20.15) och fika med Earth Hour-tema. De första 300 cafégästerna bjuds på gratisfika av Falköpings kommun.

Nya Konditoriet - White water string band - Americana roots musik

Mormors Skafferi - Sussanne Lind och Anna Dahlgren Johansson - Svensk folkmusik

Tant Brun - Agnes Rehn och Maria Svensson - Akustisk musik

Kl. 20.30-21.30

Konsert i S:t Olofs kyrka med Annika och Mattias Lagerquist (sång, piano och orgel).


Falköping tar sitt ansvar

Falköpings energi- och klimatarbete handlar om att minska användningen av energi, att energieffektivisera. Men det innebär också att producera förnybar energi, vilket sker redan idag.
– I Falköping tar vi vårt ansvar för att skapa ett hållbart samhälle och där är energi- och klimatfrågan en viktig del, säger Ida Helander, chef för hållbar utveckling.


Alla kan bidra!

– Alla kan påverka och bidra på sitt sätt! Vilka val du gör och hur du konsumerar är betydelsefullt när vi tillsammans skapar en klimatsmartare värld, konstaterar kommunens energi- och miljösamordnare Nina Ramsauer.


Varför Earth Hour?

Earth Hour är inte en kampanj för att spara energi. Syftet är att på olika sätt uppmärksamma klimatförändringarna och skapa engagemang, som i sin tur skickar en stark politisk signal till alla makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar.

Läs mer om Earth Hour på WWFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Arrangörer

Earth Hour-kampanjen arrangeras av Falköpings kommun i samarbete med Aktiv Handel Falköping, Dalénium Science Center, Falbygdens Energi AB, Mormors skafferi, Nya Konditoriet, Smart Design, Studiefrämjandet, Svenska kyrkan och Tant Brun.