Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-03-24

Earth Hour 25 mars i Falköpings centrum!

Alla kan bidra till en klimatsmartare värld. Lördag 25 mars uppmärksammas Earth Hour över hela världen. I Falköping anordnas många lokala aktiviteter i centrum, lamporna släcks och hundratals marschaller tänds. Dessutom bjuder kommunen på gratisfika till de första 250 cafégästerna!

I centrum håller två caféer öppet med akustisk livemusik och S:t Olofs kyrka bjuder på konsert. Konstutställningar med miljötema visas på Kulturhuset Bildkällan och Stora torget.

Program – Lördag 25 mars kl. 10–22

Kl. 10–14

REKO-ringen och bytesbord på Stora torget. Earth Hour-tema i butiker. Konstutställning på Stora torget och på Kulturhuset Bildkällan.

Kl. 19.00

Mormors skafferi och Nya konditoriet öppnar och bjuder på akustisk livemusik och fika med Earth Hour-tema. De första 250 cafégästerna bjuds på gratisfika av Falköpings kommun.

Kl. 20.30

Belysningen på Stora torget släcks!

Kl. 20.45

Konsert i S:t Olofs kyrka med Ållebergsgymnasiets Fredagsensemble.

Kl. 21.30

Belysningen tänds igen!

Falköping tar sitt ansvar

Falköpings energi- och klimatarbete handlar om att minska användningen av energi, att energieffektivisera. Men det innebär också att producera förnybar energi, vilket sker redan idag.
– I Falköping tar vi vårt ansvar för att skapa ett hållbart samhälle och där är energi- och klimatfrågan en viktig del, säger Ida Helander, kommunstrateg för hållbar utveckling.


Alla kan bidra!

– Alla kan påverka och bidra på sitt sätt! Vilka val du gör och hur du konsumerar är betydelsefullt när vi tillsammans skapar en klimatsmartare värld, konstaterar kommunens miljösamordnare Nina Ramsauer.


Varför Earth Hour?

Earth Hour är inte en kampanj för att spara energi. Syftet är att på olika sätt uppmärksamma klimatförändringarna och skapa engagemang, som i sin tur skickar en stark politisk signal till alla makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar.

Läs mer om Earth Hour på WWFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arrangörer

Earth Hour-kampanjen arrangeras av Falköpings kommun i samarbete med Aktiv Handel Falköping, Dalénium Science Center, Falbygdens Energi, Mormors skafferi, Naturskyddsföreningen, Nya Konditoriet, Smart Design, Studiefrämjandet och Svenska kyrkan.