Publicerad: 2018-04-06

Vart tog våra skulpturer vägen?

Fem konstverk utanför ett hus

6 juni – 31 augusti lånar och byter sju skaraborgskommuner utomhuskonst med varandra i ett projekt som heter Vart tog våra skulpturer vägen? Tanken bakom projektet är att sätta fokus på konsten i vår utomhusmiljö, inspirera till samtal om konst och uppmuntra till konstutflykter i Skaraborg.

Falköping får besök av utomhuskonstverk från Vara

Vara kommun lånar ut konstverket On Tour till Falköping. On Tour, som till vardags är placerad utanför Vara konserthus, är skapat av den tysk-svenska gruppen Inges Idee och består av fem delar i olika färger. Formerna är inspirerade av instrumentfodral – men fodralen ser dock inte riktigt ut som om de innehåller instrument. Konstnärsgruppen har inspirerats av villaträdgårdarna runt om konserthuset och alla verktyg och objekt som kan skapa (o)ljud i ett bostadsområde: en gräsklippare, en vespa etc. On Tour kommer att kunna ses 6 juni–31 augusti i Plantis i Falköping.

Ny webbsida om konst i Skaraborg

Den 6 juni blir även startskottet för en ny webbsida om konst i Skaraborg: www.konstskaraborg.se. Samma dag släpps även en bok och en karta om konsten i Skaraborg.

Andra medverkande kommuner i projektet är Skövde, Lidköping, Vara, Götene, Hjo och Tidaholm. Projektet drivs av Skaraborgs kommunalförbund i samarbete med kommunerna i Skaraborg.

Ett resande skulptursällskap

Utöver konstbytet kommer två konstverk att åka runt på turné i Skaraborg under veckorna 25–27. Konstverken är skulpturen Vattenbäraren av Jan Steen som lånas ut av Tidaholms kommun och den uppblåsbara skulpturen You and Me Forever av Andy Best och Merja Puustinen som lånats ut av Katrineholms kommun. Konstverken besöker ett antal kommuner under ett par timmar samtidigt som konstworkshops ordnas för ungdomar på de platser som konstverken besöker.

Information om hela projektet Vart tog våra skulpturer vägen?

PDF

Kontakt

Projektledare Marie Beckman
0724-53 38 26
marie.beckman@skovde.se

Kulturstrateg Karin Hermansson
0515–88 50 90
karin.hermansson@falkoping.se