Aktuellt inom föreningslivet

Föreningsträffar

Idrottsrörelsen tar ställning - Våga se och våga agera

Du som är aktiv i en idrottsförening i Västra Götaland eller arbetar med att stödja föreningar i deras värdegrundsarbete är välkommen till en inspirationskväll om hur idrottsrörelsen kan bidra till det våldspreventiva arbetet och motverka sexuella ofredanden och övergrepp!

Tid

Måndagen den 13 november klockan 17:30

Plats

Folkets Hus Trollhättan, Kungsgatan 25

Föreläsare

Max Bergander, före detta elitfotbollsspelare som idag arbetar som författare och föreläsare men framför allt som värdegrundsansvarig i AIK Fotboll.
Shanga Aziz och Rogerio Silva är grundarna av Locker Room Talk - de träffar unga grabbar i sportklubbar och omklädningsrum för att prata om jämställdhet och schyssta attityder.
Maja Svensson, ishockeyspelare, berättar om sitt engagemang i Fair Play och att Trollhättans Hockey club tagit ställning för Fair Play.

Tidpunkter för kvällen och information om föreläsarna finns att läsa i programmet.

ProgramPDF

Anmäl dig senast 26 oktober på länken här nedan. Begränsat antal platser.
Länklänk till annan webbplats

Samarrangemang mellan Trollhättans stad, Polisen, SISU Idrottsutbildarna och Länsstyrelsen Västra Götalands län

Sports for you!

Detta är ett projekt som arbetar för ett rikare föreningsliv, bland annat genom att få med även de som idag inte hittar in i idrotten. Detta är en satsning som drivs av Västergötlands Idrottsförbund i samverkan med Falköpings kommun. Målet med projektet är att motverka utanförskap i samhället genom en meningsfull och rolig fritidssysselsättning. Och vad passar då bättre än att engagera sig i föreningslivet som kan vara en väg in i samhället.

Redan idag gör föreningarna fantastiska insatser för att motverka utanförskap. Nu tas nästa steg!

Vill er förening arbeta för att nå barn i utanförskap? Vad har ni för tankar och idéer kring föreningens integrationsarbete? Fundera på hur ni skulle vilja engagera er eller hur ni vill utveckla det arbete ni i nuläget redan bedriver. Vilka möjligheter finns och finns det några hinder?

Kontakt
Elisabeth Wiklund, projektledare Sports for you i Falköping
Västergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna
070-342 86 55
elisabeth.wiklund@westgotasport.se
www.rf.se/vastergotlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster