Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-07-01

Ta bussen till Mösseberg!

Jasmin Poyraz, Falköping, samt Lisa Hultman och Elias Skoglund, från Skövde, tog häromdagen bussen upp till Mösseberg med Arne Simensen som bussförare.

I sommar kan alla ta bussen till berget för att njuta av naturen och utsikten, motionera, bada bastu, besöka djurparken, grilla korv, gå tipspromenad eller bada i Skogssjön. Varje dag går busslinje 9 från Falköpings Resecentrum och hållplatser finns vid Mössebergsgården, Bredablick och Campingplatsen/Motionscentralen.

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Tanken är att fler Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har bil.
– Jag hoppas att många kommer att använda sig av den nya busslinjen i sommar, säger Leif Bigsten, chef för infrastruktur och logistik. Dels är det miljövänligt samtidigt som antalet resenärer är avgörande för om vi ska betala för en permanent busslinje till Mösseberg.


Linje 9 Resecentrum – Mösseberg

Den nya busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar 185 000 kronor och trafikeras av Västtrafik till den 20 augusti. Tidtabellen för linje 9 har sex dubbelturer (tur och retur) alla vardagar och elva dubbelturer under lördagar och söndagar.
Linje 9 utgår från Resecentrum och stannar vid Postterminalen på Mössebergsgatan, Mössebergsparken, Allégatan på Danska vägen, Bergsängsvägen, Mössebergsgården, Bredablick och campingplatsen/motionscentralen. Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.


Gratis för 75 plus + åk fyra för en!

Den som fyllt 75 år åker buss och tåg gratis i hela kommunen, tack vare att Falköpings kommun subventionerar den förmånen för äldre. Den som köper Västtrafiks periodbiljett för vuxen får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad.

Allsång och musikquiz på Mösseberg

I sommar blir det underhållning vid Skogssjön (Pankasjön) med Perra Ljungberg och Anders Granström samt gästartister.

  • Torsdag 14 juli kl 18.00 Nils-Magnus Kinnwall som tolkar Ruben Nilsson
  • Torsdag 21 juli kl. 18.00 Matilda Eklund tolkar Ulla Billquist och Alice Babs
  • Torsdag 28 juli kl. 18.00 Jörgen Nilsson tolkar Simon & Garfunkel
  • Torsdag 4 augusti kl. 18.00 Johan Silfverhjelm tolkar Jerry Lee Lewis


Motion och lek på naturskönt berg

På Mösseberg finns bland annat motionscentral med badplats, motionsspår och vandringsleder, camping och stugby, djurpark med lek- och grillplatser, utsiktstorn, frisbeegolfbana, skidspår och slalombacke, äventyrsskog/indianby, vildmarkslekplats, restaurang (Bredablick) och café (Mössebergsgården).

Mössebergs friluftsområde

Fyra naturreservat på Mösseberg

Värdefull natur kan på olika sätt skyddas mot exploatering eller andra ingrepp. Avsikten är ofta att bevara den biologiska mångfalden, men naturskyddet kan också vara inriktat på att upprätthålla möjligheter till rekreation och friluftsliv. På Mösseberg finns följande fyra naturreservat.

  • Bestorp
  • Gröne mad
  • Mössebergs östsluttning
  • Vråhålan

Naturreservat