Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2016-12-09

Söndagsturer på busslinje 3 till Ålleberg center

På söndag 11 december, lagom till julhandeln, börjar busslinje 3 att köra söndagsturer till Ålleberg center. Leif Bigsten (t.v.) och Emil Aronsson är nöjda med att det blir fler bussturer i den nya tidtabellen.

Ålleberg center växer och många butiker har söndagsöppet. Från och med söndag 11 december kommer busslinje 3 att köra söndagsturer dit varje halvtimme mitt på dagen!

Fler och fler väljer att åka buss och när Västtrafik byter tidtabeller den 11 december sker en del förändringar när det gäller stadstrafiken i Falköping.
– Vi är väldigt nöjda med att det blir bussturer till Ålleberg center även på söndagar, säger Leif Bigsten, kommunstrateg för logistik och infrastruktur. Allt fler butiker etablerar sig där, och vi har kunnat visa att det finns ett stort behov av att nå butikerna alla dagar i veckan.

Busslinjer byter körväg

Linje 2 och 3 byter körväg och får delvis ny linjesträckning. Linje 3 möjliggör direktresor mellan Trinnöjegatan/Dotorp till Ålleberg center och linje 2 mellan Bestorp och Oden vårdcentral. Dessutom får boende utmed S:t Olofsgatan fler resmöjligheter. Den nya tidtabellen finns på Västtrafiks webbplats.

Västtrafiks tidtabeller

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet bussresenärer ökar

– Vi kan se att antalet bussresenärer har ökat i Falköping de senaste åren med åtta till tio procent, konstaterar Emil Aronsson. Han är gruppchef på Nobina AB som på uppdrag av Västtrafik ansvarar för stadstrafiken i Falköping. Vi vill utveckla kollektivtrafiken så att bussen blir ett alternativ till bilen för så många människor som möjligt. Den nya tidtabellen innebär att det blir bättre tidshållning och fler resmöjligheter för resenärerna.