Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-04-20

Inspirationsdag för personliga assistenter

Onsdagen den 19 april var kommunens personliga assistenter inbjudna till Wrågården för en inspirationsdag som bland annat innehöll en humoristisk föreställning och guidad rundtur på Falbygden.

Falköpings kommun har ca 130 personliga assistenter anställda. Alla dessa var inbjudna till inspirationsdagen. Dagen började med att enhetschef Kjell Viktorsson hälsade alla välkomna och berättade om programmet för dagen. Därefter delades personalen in i två grupper.

På förmiddagen fick den ena gruppen lyssna till ett föredrag av socialchef Magnus Schedin och avdelningschef John Wallberg, samt se föreställningen "I faderns, sonens och Försäkringskassans namn" av den kände ståuppkomikern Eric Löwenthal. Under tiden var den andra gruppen på guidad rundtur i buss på Falbygden med Niclas Fällström.

Efter gemensam lunch bytte grupperna aktiviteter och de som hade varit på föreställning åkte istället på rundtur. Dagen avslutades med en gemensam samling.

Det är inte ofta alla våra personliga assistenter är samlade på ett och samma ställe. Det här är en dag där de har möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra personliga assistenter. Det är jättekul att vi kunde genomföra denna dagen, säger enhetschef Kjell Viktorsson.

Det var en mycket lyckad dag som förhoppningsvis gav deltagarna mycket inspiration!