Motionera i Falköping

Alla kan gå Hälsoslingan, gammal som ung. Välj den sträcka som passar dig bäst och tänk på följande

  • Använd bekväma skor och kläder
  • Ta det lugnt om du är otränad
  • Drick mycket vatten
  • Motionera regelbundet, minst 30 min/tillfälle

Utegym

I Falköping finns fina utegym placerade på tre olika platser. Utegymmen ger träning åt hela kroppen på enkelt och roligt sätt. Den egna kroppsvikten används som motstånd, vilket gör att alla, oavsett ålder, kan använda redskapen.

Två av utegymmen finns längsmed hälsoslingan. Det ena är placerat vid Vindängenskolan och det andra i Tåstorpsparken som ligger längsmed Wetterlinsgatan.

Även på Mösseberg finns utegym med fantastisk utsikt över Falbygden i söder och Pankasjön i norr.

Cykla

Det finns inget färdmedel som är så skonsamt mot miljön och kräver så lite energi som cykeln. Om du cyklar får du motion, ökar ditt välbefinnande och bidrar till en bättre miljö. Utforska cykelvägar på nedanstående cykelkarta. Kartan finns även att köpa på Turistbyrån, Stora torget 11, Aademibokhandeln Falköping, Hotell Ranten, Racerdepån, Ekehagens forntidsby, Saleby bed and breakfast och Mössebergs camping. Länk till cykelkartan:
Klicka här för att komma till cykelkartanPDF

Aktivitet Falköping

Är du intresserad av att prova på någon idrott eller annan aktivitet i Falköping? På www.aktivitetfalkoping.selänk till annan webbplats hittar du lätt bland kommunens breda utbud.

Lokalbokning

Vill du hyra en gymnastiklokal för att samla vännerna till egen motionsaktivitet? Kommunens lokalbokning nås på 0515-88 50 60.