Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-03-10

Brett samarbete för att skapa trygghet

Foto: Awaz Nasan

Falköpings kommun samarbetar med en rad olika aktörer för att skapa en ökad trygghet efter de senaste dagarnas händelser på Wetterlinsgatan, bland annat torsdagens småbränder i flera trappuppgångar.

- Vi har ett omfattande och långsiktigt arbete för att skapa trygghet i området, säger kommunstyrelsens ordförande Conny Johansson (S).
Under förmiddagen, fredag den 10 mars, träffades representanter för kommunens olika verksamheter, polismyndigheten och Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (räddningstjänsten) för att samverka kring en rad trygghetsskapande åtgärder.

Polisen har redan ökat sin närvaro i området, bland annat genom fotpatrullerande poliser. Under helgen kommer även kommunens fältassistenter och frivilliga nattvandrare att finnas på plats. Bostadsbolagen genomför också en rad säkerhetsröjande åtgärder för att öka tryggheten för de boende. Connect Falköpings grannskapsvärdar kommer att föra ut nödvändig information till boende i området.
- Samarbetet mellan kommunen, andra myndigheter och civilsamhället är omfattande och de kommande veckorna finns en rad trygghetsskapande aktiviteter planerade, säger Conny Johansson (S).
Det handlar bland annat om möten för förbättrade möjligheter till fritidsaktiviteter och, en sedan tidigare, planerad utbildning i brandsäkerhet i samarbete med räddningstjänst, bostads- och försäkringsbolag.

Eventuella frågor från massmedia besvaras av:

Conny Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, 0705-88 51 04

Mer information om Connects arbete i bostadsområdet: falkoping.se/connect