Språkvän

Genom att bli språkvän får du möjligheten att ge en nyanländ i Falköping en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur. Att få en språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kunskapen om svenska traditioner, kulturen och språket.

All kontakt är frivillig, sker på fritiden och utan någon ersättning. Till en början kanske det handlar om att lära känna varandra över en fika, promenera eller besöka en lokal sevärdhet. Några gånger per år bjuds du in till evenemang med mat och roliga aktiviteter som Medborgarkontoret anordnar för alla språkvänner.

Vem kan bli språkvän?

Du som vill möta människor som nyligen har flyttat till Sverige och Falköping kan bli språkvän. Det enda som krävs är att du är 20 år.

Vem kan få en språkvän?

Du som har uppehållstillstånd, och vill komma in i samhället genom att träffa etablerade svenskar, kan få en språkvän. Språket är viktigt för att du ska kunna etablera dig i ett nytt land. Språket utvecklas om man kan träffas regelbundet och prata om sådant som är viktigt, roligt och intressant!

 
Så här fungerar det

• Anmäl dig via formuläret nedan.

• Medborgarkontoret kontaktar dig för ett personligt möte för att kunna matcha dig med en person som har samma intressen, utbildning eller yrke som du själv. Då diskuteras även förväntningar och roller.

• När matchningen är klar, och båda känner att personkemin stämmer, är det upp till er själva att bestämma var, när och hur ofta ni ska träffas.


Intresseanmälan

Jag önskar en språkvän

Anmälan


Jag önskar bli en språkvän

Anmälan