Arbeta med val

Valsedlar på ett bord, bredvid ett bås där en man står och röstar

Är du intresserad av demokrati och samhällsfrågor? Tycker du det skulle vara intressant att få insikt i hur valprocessen ser ut och det demokratiska systemet fungerar i Sverige? Valnämnden i Falköpings kommun söker dig som vill arbeta som röstmottagare vid valet till riksdag, kommun och region/landsting den 9 september 2018.

Att arbeta som röstmottagare

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som har ett hjälpsamt och vänligt sätt samt är mycket noggrann. Ålderskravet är att du måste vara 18 år. Du får ersättning för uppdraget.

Praktisk information

I Falköpings kommun finns det 20 valdistrikt med tillhörande vallokal. Vallokalerna är öppna mellan 8-20. Som röstmottagare delar du ut valkuvert, håller ordning i vallokalen, tar emot röster samt räknar rösterna vid valdagens slut. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning. Därefter lämnar ordförande rösterna till valnämnden och röstmottagarna kan gå hem.

Valnämnden anordnar en obligatorisk utbildning för alla röstmottagare. Kravet för att arbeta med valen är att man genomgår en sådan utbildning. Observera att den som arbetar som röstmottagare inte får ha något politiskt uppdrag eller kandidera på ett partis lista.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i webbformuläret nedan. Du behöver inte anmäla om du tjänstgjorde vid valet 2014, du kommer att bli kontaktad av valnämnden.

Här anmäler du ditt intresse

User information


Hur personuppgifter hanteras - Kommunen måste säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med personuppgiftslagens och offentlighets- och sekretesslagens bestämmelser. Personuppgiftslagen har till syfte att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks i samband med behandlingen och publicering av personuppgifter. Valnämnden är personuppgiftsansvarig för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker i nämndens verksamhet. Valnämnden kommer att använda de efterfrågade personuppgifterna för kontakt och kommunikation med dig. *


Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas enligt det ovan beskrivna syftet.