Publicerad: 2017-03-29

Byggnytt från Gustaf Dalénskolan

Publicerat 2017-03-29

Den nya matsalen börjar ta form, allt rivningsarbete är klart och utemiljön ses över med hjälp av eleverna på skolan.

Läs mer om vad som händer närmsta veckan på Gustaf Dalénskolan!PDF

 

BYGGNYTT

Publicerat 2016-11-04

Inflyttning i de nya lokalerna pågår nu för fullt!
Mer info hittar ni här!PDF

 

 

Nedan kan du läsa tidigare information
————————————————————————————————————————————
Publicerat 2016-10-17

Invigning av Gustaf Dalénskolan, etapp 1

Etapp 1 i om- och tillbyggnationen av Gustaf Dalénskolan är nu klar! Bandet klipptes till den nya byggnaden och förskoleklasselever bjöd på skönsång.

Efter en lång resa står nu en helt ny byggnad i två våningar klar. Byggnaden är planerad för elever i förskoleklass och årskurs 1-3. På måndag vecka 45 flyttar verksamheten in i den nya, fina skolan.

Det känns väldigt spännande! Vi ser ett fint och välgjort reslutat, säger Tommy Cronholm, rektor på skolan. Vi har nu helt andra möjligheter än innan med mer anpassade lokaler till vår verksamhet.

Byggnaden ger ett helt annat ljus och en helt annan ljudnivå, med ett bra ventilationssystem - Ett stort lyft för arbetsmiljön!

Etapp 1 har gått precis som planerat! Vi ser ett fint och välgjort reslutat, säger Stefan Danielsson, projektledare. Vi är i full gång med Etapp 2 som ska vara färdig i oktober 2017.


 

Nedan kan du läsa tidigare information————————————————————————————————————————————Publicerat 2016-09-15

BYGGNYTT!

Slutbesiktningen ligger nära. Läs mer om de sista momenten och se bilder från elevernas studiebesök i de nya lokalerna!

Mer info hittar ni här!PDFNedan kan du läsa tidigare information
————————————————————————————————————————————Publicerat 2016-07-14

Om- och tillbyggnad av Gustaf Dalénskolan

Gustaf Dalénskolan byggs om

– Hittills har det funkat över förväntan och tidsplanen hålls, konstaterar fr.v. Tommy Cronholm, Lotta Mantler och Stefan Danielsson. I bakgrunden skymtar den nya byggnaden som ska inrymma förskoleklass och årskurs 1-3.

I augusti startade den stora om- och tillbyggnaden av Gustaf Dalénskolan i Stenstorp med plats för 450 elever i förskola och årskurs F–9. Hela skolan ska stå klar i oktober 2017. Kostnaden beräknas till cirka 78 miljoner kronor. Fastighetsavdelningen har beviljats ett statligt bidrag från Boverket på 7,2 miljoner kronor.

Etapp 1
I den första etappen byggs en helt ny byggnad i två våningar för förskoleklass och årskurs 1-3, som beräknas vara klar sista veckan i oktober 2016. Men eleverna kan börja i sina nya fräscha lokaler redan efter sommarlovet!

Etapp 2
Den andra etappen påbörjas den 13 juni när eleverna börjar sitt sommarlov. Då blir det ombyggnad av de befintliga lokalerna, där årskurs 4-9 ska ha sina klassrum tillsammans med lokaler för administrationen. Samtidigt byggs en ny byggnad för matsal och tillagningskök. Etapp 2 ska vara klar i oktober 2017.

Etapp 3
Delar av den befintliga sporthallen byggs om för att ge utrymme för undervisning i musik och hemkunskap. Det blir även en utökning med ett par mindre omklädningsrum samt en mindre lokal för kultur- och fritidsverksamhet.

Kontinuerlig information om hur skolbygget fortskrider finns att läsa på skolans webbsida.

Bygginformation om Gustaf Dalénskolanlänk till annan webbplats

Kontaktperson
Projektledare Stefan Danielsson
stefan.danielsson@falkoping.se
0515-88 51 80, 0767-66 50 69